Romanttista samoilua luonnossa telttareissulla

Telttailuretki voi kuulostaa romanttiselta reissulta luonnossa. Kerätään ruokatarvikkeet suoraan luonnosta, kalastetaan illallinen läheisestä järvestä ja nautitaan auringonpaisteesta. Kaikki ei aina kuitenkaan mene haaveiden mukaisesti, ja luonnon asettamat haasteet saattavat tehdä tepposet kaupungista luontoon saapuvalle. Huonot ilmat, olematon kalasaalis, kastuneet nuotiopuut ja yksinkertaisten asioiden hoitaminen ilman kaupunkiasuntojen mukavuuksia saattavat tulla yllätyksinä.luxury-campingEnnen telttailemaan lähtöä kannattaa varautua hyvin. Paikkakunnan säätiedot voi tarkistaa kätevästi netistä. Jos luvassa on sadekuuroja, kannattaa varustautua kirjojen, pelien ja muiden asioiden kera. Sadevarusteet ja tarvittava määrä kuivia vaihtovaatteita kuuluvat jokaisen retkeläisen perusvarustukseen. Telttailua varten on nykyisin tarjolla runsaasti varusteita, joiden avulla metsässä eloon voi lisätä ripauksen luksusta.

Mitä tehdä, jos säät eivät suosi?

Sää on yksi telttaretken olennaisista elementeistä. Sateen myötä reissu voi saada ikävän suunnan, jos antaa masennukselle vallan. Hyvin varustautunut telttailija kääntää kuitenkin ilman kuin ilman voitoksi. Sadehetkinä voi samoilla luonnossa ja nauttia raikkaasta ilmasta ja sateen ropinasta, kunhan muistaa kunnon sadevarusteet.Tarpomisen mudassa ja rankkasateessa voi vaihtaa myös miellyttävimpiin aktiviteetteihin, kuten pelaamiseen. Telttailija varustautuu reissuun vara-akun ja lisävirtalähteiden kanssa. Pelaamista varten kannattaa myös selvittää mobiilialustalla parhaiten toimivat kasinot, joista LeoVegas on yksi parhaista pelipaikoista älypuhelimia käyttävien keskuudessa Suomessa.Nykyiset kehittyneet tietoverkkoyhteydet ja mahdolliset lisävirtalähteet mahdollistavat pelaamisen melkein missä tahansa. Teknologian hyödyntäminen saattaa sotia joidenkin samoilijoiden arvoja vastaan, mutta telttailunkin voi päivittää nykyaikaan ja nauttia uusien keksintöjen tarjoamista mahdollisuuksista. Telttailuun voi yhdistää luonnon ja teknologian, ja niistä yhdessä syntyy hyvä paketti.

Nauti hiljaisuudesta

Telttailun suosio on kasvussa ja samanaikaisesti myös sen varustelu lisääntyy. Nykyiset luontoon lähtijät vaativat varusteilta huomattavasti enemmin kuin vielä 20 vuotta sitten. Olemme tottuneet arjessamme teknologisiin mukavuuksiin, joten kaipaamme niitä myös telttaillessa.Luontoon lähdetään ensisijaisesti kuitenkin nauttimaan rauhasta, luonnosta ja omista ajatuksista. Hetket metsässä ovat terapeuttisia ja lataavat kiireiseen kaupunkilaiseen annoksen energiaa. Telttailuretken aikatauluja ei kannata suunnitella liikaa. Pienet asiat ja pelkkä oleilu ovat retken parhainta antia, joista kannattaa ottaa kaikki irti. Kun vaihtuviin sääolosuhteisiin, aktiviteetteihin ja myös mahdollisiin pieniin haavereihin on varustauduttu, ei telttaretki voi epäonnistua.

Cindy Leannon IV