Leirintäalueen markkinointi

Leirintämatkailu on Suomessa nouseva trendi. Leirintäyöpymisten määrät ovat nousseet viime vuosina, ja matkailijat käyttävät leiriytymispaikkakunnalla entistä enemmän rahaa. Leirintämatkailun liikevaihto oli Suomessa vuonna 2019 jo noin 215 miljoonaa euroa. Jos matkailijat ovat tyytyväisiä käyttämäänsä leirintäalueeseen, he todennäköisesti suosittelevat sitä myös omille tuttavilleen. Näin sana suosituimmista leirintäalueista leviää osin kuin itsestään. Leirintäalueyrittäjä voi kuitenkin myös itse vaikuttaa siihen, kuinka tunnetuksi juuri oma paikka muodostuu matkailijoiden keskuudessa.

Kuinka leirintäalue jää matkailijan mieleen?

Vaikka Suomesta löytyy lukuisia leirintäalueita, viiden tähden kohteita on vain muutamia . Nykyaikana hyvin pärjätäkseen leirintäalueella täytyy olla toimivat palvelut ja hyväkuntoiset tilat. Lisäksi on huomioitava erilaiset matkustajat sekä henkilökunnan kielitaito. Markkinoinnin kannalta olennaista on mahdollisuus online-varauksen tekemiseen sekä ajantasaiset nettisivut. Markkinoinnissa on tärkeää jäädä potentiaalisten asiakkaiden mieleen. Edullinen tapa saada oman leirintäalueen nimeä ja yhteystietoja esille on esimerkiksi oheistuotteiden myyminen itse leirintäalueella ja alan tapahtumissa. Räätälöityjä markkinointituotteita tarjoaa esimerkiksi Axon Profil.

Vakioasiakkaat palaavat yhä uudestaan

Mikäli oman leirintäalueen nimeä on saanut jo aikaisemmin esille ja matkalaisten mieliin, saattaa se vaikuttaa matkailijan päätöksentekoon leirintäalueen valinnassa. Matkailijat palaavat samoille leirintäalueille yhä uudestaan, jos leirintäalue on tiloiltaan ja palveluiltaan vastannut heidän tarpeisiinsa aiemmilla käyntikerroilla. Jokainen matkalainen on siis aina potentiaalinen vakioasiakas! Uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi tärkeää on toki sijainti sekä leirintäalueelle johtavat opasteet. Kaikkien leirintäalueiden ei tarvitse tarjota luksusta tai hakea virallisia luokituksia, mutta leirintäalueen viihtyvyyteen ja markkinointiin kannattaa aina panostaa.

Cindy Leannon IV